THE DEFINITIVE GUIDE TO HOOFDSTUK 3 LINEAIRE FORMULES GRAFIEKEN TEKENEN

The Definitive Guide to Hoofdstuk 3 Lineaire formules grafieken tekenen

The Definitive Guide to Hoofdstuk 3 Lineaire formules grafieken tekenen

Blog Article

In deze uitlegvideo's van WiskundeAcademie zie je nog een voorbeeld van hoe je een formule opstelt bij een machtsverband:

Omtrek en oppervlakte van een cirkel Een online video laat zien hoe je de oppervlakte en de omtrek van een cirkel kunt berekenen (HoedoeJe).

Je kunt een getal ook meerdere keren met zichzelf vermenigvuldigen. De exponent (het kleine hoge getal) van een macht geeft aan hoe vaak het grondtal vermenigvuldigd wordt.

* De stercollectie is ontwikkeld op basis van de kerndoelen basisvorming en de door de SLO ontwikkelde inhoud- en​leerdoelspecificaties voor het vak wiskunde.

Ingang online video's WiskundeAcademie Op deze pagina vind je alle online video’s die gerelateerd zijn aan of verwijzen naar Pythagoras.

Als voorbeeld nemen we de vergelijking y = 5 × x3. Stel, je wil weten wat de waarde van y is als x = 3. Hetgeen wat je dan doet is als volgt:

Op deze Web page vind je alle informatie voor het vak wiskunde voor de klas one mavo (gemengd)theoretische leerweg) voor leerlingen van 't R@velijn.

Deze internet site is gemaakt Hoofdstuk 3 Lineaire formules grafieken tekenen door Wiskunde.net. Wil je meer verdieping en wil je ook alle video-uitwerkingen van de opgaven uit je schoolboek?

Om onduidelijkheden te voorkomen, is het handig om haakjes om het getal te plaatsen. Verder kun je natuurlijk een tabel opstellen als je de vergelijking van een machtsverband hebt. Bij bovenstaande formule hoort de volgende tabel:

Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan by means of [email protected] satisfied het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Het opstellen van formules bij machtsverbanden is goed om onder de knie te hebben. In deze sectie zullen we laten zien hoe dat gaat.

De e-macht is een macht waarvan het grondgetal het getal e is. Het getal e is een wiskundige constante en het grondtal van de natuurlijke logaritme. De waarde van e is two,71828. Het getal heet euler, verwijzend naar de ontdekker en wiskundige Leonhard Euler.

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen.

Vaak zit er ook een kwadraatteken op de rekenmachine. Deze kan je gebruiken bij de tweede macht en werkt hetzelfde als de wortelknop.

Procenten berekenen: hoe doe je dat Uitleg procenten en verschillende rekenopties satisfied procenten. (online video en doc)

Report this page